Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η Πρωινή Ρουτίνα

Σήμερα το βράδυ η μικρή δέν κοιμόταν καλά και καθώς πήγαινα πάνω κάτω στο σαλόνι μου ήρθε στο μυαλό η ιδέα να διαμορφώσω μία εικονική αναπαράσταση της πρωινής μας ρουτίνας με το Μαριαννάκι. 

Και όταν λέω πρωινής μας ρουτίνας εννοώ τις επαναλαμβανόμενες διαδικασίες που ακολουθούμε κάθε πρωί προκειμένου να ετοιμαστούμε (ακόμα και άν αυτές γίνονται ακούσια).  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μικρά παιδιά (ειδικά της προσχολικής ηλικίας) νιώθουν ασφαλή όταν οι ζωές τους είναι "προβλέψιμες", αφου σε αυτή την φάση δέν καταλαβαίνουν την έννοια του χρόνου και επομένως μετράνε τη μέρα τους με βάση το τί κάνουν μέσα σε αυτή.

Οι ρουτίνες της εκάστοτε οικογένειας δέν είναι ανάγκη να ακολουθούν κανόνες αλλα να διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες και το πρόγραμμα της οικογένειας. Για παράδειγμα, η Μαριάννα τρώει πρωινό στον παιδικό σταθμό και έτσι δέν το έχω συμπεριλάβει στην ρουτίνα μας.

Σύντομα το παιδί θα αρχίσει να περιμένει τι θα ακολουθήσει και θα προετοιμάζεται ψυχολογικά π.χ. θα ξερει πως μετά το βραδυνό μπάνιο θα πιεί το γάλα του και θα κοιμηθεί.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν για τις ρουτίνες...

Προς το παρόν έχω φτιάξει μόνο την πρωινή μας:



Επανέρχομαι σύντομα με την βραδυνή μας ρουτίνα!!!!

Εσείς, θα φτιάξετε τις δικές σας?


Φιλιά
Μαμά Δέσποινα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου