Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας φρόνιμα τις γιορτές & Προβολή Χριστουγεννιάτικης Ταινίας

Ψάχνετε τον τρόπο να κρατήσετε τα παιδιά σας (ή και τους άντρες/ συντρόφους σας γιατί όχι) κατα την περίοδο των γιορτών?

Σας έχω 2 ιδέες:

Την πρώτη την πήρα απο τις Chica & Jo : Naughty or Nice tickets.

Προτείνουν να τυπώσουμε τα tickets και να κάνουμε μικρά μπλοκάκια (ώστε να τα έχουμε εύκαιρα όταν τα χρειαζόμαστε).

Κάθε φορά που τα παιδιά μας συμπεριφέρονται άσχημα τους δίνουμε απο ένα ticket με κάρβουνο και όποτε συμπεριφέρονται ωράια ή κάνουν κάποια καλή πράξη) τους δίνουμε απο ένα ticket με τον Άγιο Βασίλη.

Έτσι τους υπενθυμίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης τα βλέπει και άν είναι κακά παιδιά δέν θα τους φέρει δώρο (λέμε τώρα γιατι κανένας γονιός δεν σταματά να αγοράζει δώρο στο σπλάχνο του - το φόβο μας να έχουν απλά).  

Το προσάρμοσα στα Ελληνικά και ιδού (κάντε δεξί κλίκ και σώστε το για δική σας χρήση):


Η δεύτερη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τα "Χριστουγεννιάτικα Χαρτονομίσματα". Η ιδέα είναι πως κάθε φορά που κάνουν κάτι καλό τους δίνουμε απο ένα χαρτονόμισμα και στο τέλος των γιορτών μπορούν να "εξαργυρώσουν" τα χαρτονομίσματά τους με κάτι π.χ. ένα χαρτονόμισμα = 1 σοκολάτα κτλ.


Ακόμη όμως μια ωραία ιδέα για να χρησιμοποιήσουμε τα Χριστουγεννιάτικα Χαρτονομίσματα όμως είναι η εξής:

Μετά την Πρωτοχρονιά και πρίν τα Φώτα (εννοώ πρίν το τέλος των γιορτών) να διοργανώσουμε μία προβολή γιορτινής ταινίας (τύπου να κάνουμε ένα αυτοσχέδιο σινεμά στο σπίτι μας) και να χρησιμοποιούν τα παιδιά τα χαρτονομίσματά τους για:

- να αγοράσουν το εισιτήριο για την ταινία (που θα το φτιάξουμε εμείς στο computer).

Τα παρακάτω τα βρήκα εδώ και μου αρέσαν πολύ:
- να αγοράσουν απο το κυλικείο (ναι και αυτο εμείς να το έχουμε αυτοσχέδια φτιάξει) ποπ κόρν, τσίπς, νάτσος με λιωμένο τυρι, σοκολάτες κτλ. Εννοείται πως πρέπει να φτιάξουμε και τον σχετικό τιμοκατάλογο που να λέει π.χ. 1 ποπ-κόρν = 2 χαρονομίσματα, 1 σοκολάτα = 3 χαρονομίσματα κτλ.

Εννοείται πως μπορείτε να βρείτε άπειρες επιλογές στον internet για να φτιάξετε τον κατάλογο αλλα προσωπικά μου αρέσει το παρακάτω (κάντε δεξί κλίκ και σώστε το - τα ξαναείπαμε αυτά):


- να αγοράσουν αναμνηστικά απο την ταινία απο το  - ναι και αυτό αυτοσχέδιο - κατάστημα του σινεμά μας. Τα αναμνηστικά πρέπει με κάποιο τρόπο να σχετίζονται με την ταινία μας - άν π.χ. η ταινία μας είναι ο Ρούντολφ μπορούμε να έχουμε ταρανδάκια, κερατάκια, κόκκινες μύτες, μικρά ελκηθράκια κτλ. Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και αυτοσχεδιάζουμε! Τιμοκατάλογος απαραίτητος και εδώ! 


Όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα γιατί όχι) μπορείτε να τα κάνετε είτε απλά είτε πιο αριστοτεχνικά ανάλογα με τη διάθεση και τις δυνατότητές σας αλλα όσον αφορά το πως να φτίαξετε ένα αυτοσχέδιο σινεμά στο σπίτι σας προτείνω τα εξής:



Αίθουσα
1) Αφαιρέστε τα έπιπλα απο τον χώρο μπροστά απο την τηλεόραση.
2) Τοποθετήστε καρέκλες τη μια δίπλα στην άλλη και κάντε και δεύτερη (ή και τρίτη) σειρά αν χρειαστεί.
3) Βάλτε αριθμούς πάνω στις καρέκλες (αριθμημένες θέσεις και έτσι)
4) Βρείτε και εκτυπώστε σήματα "απαγορεύονται τα κινητά" - "μή πετάτε σκουπίδια" - "μή βιντεοσκοπείτε" και κολλήστε τα σε διάφορα εμφανή σημεία.
5) Βάλτε έναν αριθμό (σε μεγάλο μέγεθος) στην είσοδο του χώρου ή κάπου ψηλά τέλος πάντων (αριθμός της άιθουσας).
6) Άν "αγγαρέψετε" και κάποιον να κάνει τον ταξιθέτη τότε τέλεια!!!

Κυλικείο
1) Τυπώστε μιά μεγάλη πινακίδα που να λέει ΚΥΛΙΚΕΙΟ.
2) Αγοράστε διάφορα "καλούδια" (ποπ-κορν, τσίπς, σοκολάτες κτλ)
3) Φτιάξτε τιμοκατάλογο
4) Και πάλι άν έχετε ταμειακή χρησιμποποήστε την.

Μαγαζί
1) Κάντε πινακίδα (ναι πάλι - κάνατε τόσες τώρα θα βαρεθείτε?)


Καλή διασκέδαση!

Φιλιά
Μαμά Δέσποινα

2) Φτιάξτε τιμοκατάλογο
3) Και πάλι άν έχετε ταμειακή χρησιμοποιήστε την.

Ταμείο
1) Τυπώστε μιά μεγάλη πινακίδα που να λέει ΤΑΜΕΙΟ.
2) Ιδανικά το ταμείο θα είναι ένα τραπέζι (ώστε ο ταμίας να κάθεται πίσω του) τοποθετημένο πρώτο - πρώτο όταν κάποιος μπάινει.
3)  Άν έχετε χρησιμοποιήστε μια παιδική ταμειακή μηχανή.
4) Τυπώστε τα εισιτήρια.
5) Τυπώστε μια αφίσα της ταινίας και βάλτε την σε εμφανές σημείο. Σήματα τύπου "now playing" και η ώρα προβολής δεν είναι απαράιτητα αλλα είναι τόοοοσο ώραια΄! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου