Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πανεύκολα τρουφάκια με μόνο 4 υλικά και ιδέα όμορφης παρουσίασης


Τί θα χρειαστείτε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 μπάρα σοκολάτα κουβερτούρα

1 συσκευασία τριμμένο μπισκότο Γίώτης (θα χρησιμοποιήσετε λίγο πιο πολύ απο το μισό περιεχόμενο)

Τρούφα (1 σακουλάκι πολύχρωμη και 1 μαύρη) 

και:
λίγο λάδι (αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο) για το πλάσιμο.

Παρασκευή:

Βήμα πρώτο:
Τρίβετε την κουβερτούρα στον τρίφτη ώστε να γίνει σαν σκόνη (όπως το κακάο).

Βήμα δεύτερο: 
Σε ένα μπώλ αδείαζετε το ζαχαρούχο γάλα και κατόπιν προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο και την κουβερτούρα. Ανακατεύετε τα υλικά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες ώστε να μπορείτε να το πλάσετε. 

Βήμα τρίτο:
Αναμιγνύετε την πολύχρωμη και την μάυρη τρούφα σε ένα μπώλ (άν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνο ένα είδος τρούφας).

Βήμα τέταρτο:
Βάζετε ελάχιστο λάδι στα χέρια σας και πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια. Κατόπιν τα βουτάτε στην τρούφα και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο.  Διατηρούνται στο ψυγείο.

Αυτό ήταν! Πανεύκολο ε?

Συνήθως εγώ απλά τα τοποθετώ τα τρουφάκια σε αυτά τα ειδικά μικρά χαρτάκια και είναι μια χαρά:


Αλλά για την γιορτή της μεγάλης κόρης μου στο σχολείο είχα μια καλύτερη ιδέα: έβαλα τα τρουφάκια μέσα σε πλαστικά σακουλάκια και τα έδεσα με φιογκάκια!

Το αποτέλεσμα:

 


 

Χαμός έγινε στο σχολείο μιλάμε!!!

Ελπίζω να σας ενέπνευσα!

Φιλιά
Μαμά Δέσποινα

2 σχόλια: