Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Party με θέμα Super Heroes (με λεπτομέρειες και DIY οδηγίες)Για τα 6α γενέθλια της μεγάλης μου αγάπης και τα 3α της μικρής μου αγάπης, κάναμε πάρτι με θέμα Σούπερ 'Ήρωες (και Σούπερ Ηρωίδες βεβαίως)! 

Αυτό το πάρτι ομολογώ το διασκέδασα ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε να κάνουμε πολλές προετοιμασίες αρκετό καιρό πριν (εννοώ πως δεν θα μπορούσαμε απλά να το αποφασίσουμε τελευταία στιγμή και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα). Άξιζε τον κόπο πάντως!

Το κόνσεπτ ήταν πως «κάθε ένας από εμάς μπορεί να είναι υπερήρωας»  για αυτό και δεν βασίστηκα μόνο σε συγκεκριμένους ήρωες όπως π.χ. ο Σούπερμαν, ο Σπαιντερμαν κτλ. 

Η πρόσκληση μας έδινε το "στίγμα" της βραδιάς:

 
Τα "μονόχρωμα και στενά" ρούχα που τους λέω να φοράνε (στο πράσινο μέρος), ήταν πολύ σημαντικά, γιατί με το που ερχόταν το κάθε παιδάκι του δίναμε το δικό του σετ υπερήρωα το οποίο αποτελούνταν από τα παρακάτω:

Α) Μια κάπα με το μονόγραμμα του
Β) Μια μάσκα
Γ) Μια ζώνη με το μονόγραμμά του
Δ) Μανσέτες για να τις τοποθετήσει στον καρπό του

Συγκεκριμένα το κάθε σετ των παραπάνω τα έβαλα σε μια κρεμάστρα και όλα μαζί σε μια ράγα στην είσοδο, οπότε τα παιδάκια έπαιρναν το σετ τους και μεταμορφώνονταν σε Σούπερ Ήρωες αμέσως! 

 
Για τις κάπες θα χρειαστείτε:

- Σεντόνια μπλέ και ρόζ
- Βελόνα και κλωστή (ρόζ και μπλέ
- Κορδέλες χοντρές (ρόζ και μπλέ)  για να δένεται η κάπα γύρω απο το λαιμό
- Χαρτί αφρώδες και γυαλιστερό (για τα μονογράμματα) 
- Κόλλα & πιστόλι σιλικόνης 
  (για να κολλήσουμε τα εμβλήματα/ μονογράμματα πάνω στις κάπες)

Διαδικασία:

- Κόβουμε τα σεντόνια σε διαστάσεις 60 εκ. πλάτος Χ 90 εκ. μήκος για την κάθε κάπα. Θα σας πρότεινα μόλις κόψετε την πρώτη κάπα, αντί να ξαναμετράτε κάθε φορά, να την χρησιμοποιήσετε σαν μέτρο ώστε να κόψετε τις υπόλοιπες.

Οι αγάπες μου (μικρές, μεγάλες και μεγαλύτερες) επι το έργον:

- Κόβουμε τις κορδελίτσες σε 2 μέρη απο 20εκ το κάθε ένα (για να είναι μπόλικο)
- Ράβουμε τις κορδελίτσες στην κάπα
- Χρησιμοποιώντας ενα σχήμα εμβλήματος ώς οδηγό, κόβουμε το αφρώδες χαρτί. Σαν παράδειγμα σας δείχνω το παρακάτω έμβλημα - στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες αλλα αυτό είναι το αγαπημένο μου:


 - Κόβουμε τα μονογράμματα του κάθε παιδιού στο γυαλιστερό χαρτί. Εγώ χρησιμοποίησα μονογράμματα του βρήκα στο διαδίκτυο σαν οδηγό, με ένα μολύβι έκανα το περίγραμμα και μετά τα έκοψα. Σημείώση: Θα χρειαστείτε 2 μονογράμματα, ένα για την κάπα και ένα για την ζώνη (σας το λέω να μή κάνετε διπλή δουλειά).    
- Κολάμε το μονόγραμμα πάνω στο έμβλημα και όλο μαζί με κόλλα σιλικόνης πάνω στην κάπα (κέντρο και προς τα κάτω). 

Έτοιμες οι κάπες μας! 


Για τη ζώνη θα χρειαστέτε:
- Χαρτί αφρώδες και γυαλιστερό
- Κορδέλες χοντρές (ρόζ και μπλέ)  για να δένεται η ζώνη γύρω απο τη μέση
- Κόλλα & πιστόλι σιλικόνης 
(για να κολλήσουμε τα εμβλήματα/ μονογράμματα πάνω στις ζώνες και τις κορδέλες)

Διαδικασία:

- Χρησιμοποιώντας ένα πεντάγωνο που θα έχετε εκτυπώσει για οδηγό, κόβουμε το αφρώδες χαρτί. Η κάθε Α4 σελίδα θα σας βγάλει 2 πεντάγωνα.
- Κολάμε το μονόγραμμα (που έχουμε κόψει απο πρίν στη διαδικασία της κάπας σε γυαλιστερό χαρτί). 
- Κόβουμε τις κορδέλες σε 2 μέρη απο 30εκ το κάθε ένα (για να είναι μπόλικο)
- Κολλάμε τις κορδέλες στην άκρη με κόλλα σιλικόνης (δεν μπορεί να ραφτεί)

Έτοιμες και οι ζώνες (στην φωτογραφία η μικρή μου αγάπη την έχει λίγο στραβώσει αλλα σίγουρα θα πάρετε μια ιδέα)!


Για τις μανσέτες θα χρειαστείτε:

- Αφρώδες χαρτί 
- Αυτοκολλητάκια με χρυσόσκονη
- Λαστιχάκια (προσοχη όχι τα μεγάλα)
- Κόλλα & πιστόλι σιλικόνης (για να κολλήσετε τα λαστιχάκια)

Διαδικασία:

- Κόβουμε το αφρώδες χαρτί σε μικρά τριγωνάκια (2 για κάθε παιδί προφανώς)
- Κολλάμε τα αυτοκόλλητα
- Κολλάμε το λαστιχάκι απο κάτω με τη κόλλα σιλικόνης. 

Να και οι μανσέτες μας! 


Και επειδή ξέρω πως κάπου εδλω έχετε λίγο κουραστεί, μη σας νοιάζει καθόλου γιατι για τις μάσκες δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο παρα να τις αγοράσετε! Εγώ είμαι τυχερή και τα γενέθλια των κοριτσιών είναι λίγο μετά τις απόκριες, οπότε δεν είχα θέμα να τις αγοράσω. Άν τα δικά σας παιδιά όμως δεν έχουν γενέθλια αυτή την εποχή θα πρέπει να προνοήσετε ώς προς την αγορά των μασκών. 

Στο τέλος θα έχετε ενα δωμάτιο γεμάτο Σούπερ Ήρωες και Σούπερ Ηρωίδες!!!Πάμε τώρα και στο υπόλοιπο σπίτι:Το "καμάρι" μου ήταν η είσοδος! Πέρα απο τη κρεμάστρα με τα σέτ της στολής, έκανα μια χειροτεχνία χρησιμοποιώντας μάυρα χαρτόνια, ασημένια αυτοκόλητη ταινία, κίτρινα χαρτόνια και ρόζ και έφτιαξα μια "πόλη" με σήματα προβολέων για τους Σούπερ Ήρωες (τύπου Batman) με τα αρχικά των κοριτσιών!!!


Επίσης, παρήγγειλα ένα πόστερ με το θέμα του πάρτυ (αρχικά το προόριζα για την είσοδο αλλα μετά προτίμησα το παραπάνω) και το έβαλα ακριβώς απέναντι απο την κυρία είσοδο του σπιτιού μου:

 
Η υπόλοιπη διακόσμηση βασίστηκε στα βασικά γραφικά των Σούπερ Ηρώων, δηλαδή:

τα οποία και χρησιμοποίησα σε διάφορα μέρη του σπιτιού (τα κρέμασα απο πόρτες, απο την τηλεόραση, στις κουρτίνες, τα κόλλησα σε διάφορα μέρη του τοίχου κτλ.) και επίσης τα χρησιμοποίησα για να φτιάξω μια αυτοσχέδια κουρτίνα που κρέμασα στην πόρτα της κουζίνας. Βασικά χρησιμοποίησα μια παλιά πλαστική που είχα και κόλλησα τα χαρτάκια πάνω - ήταν πολύ εντυπωσιακό:

 
Τέλος, στο τζάκι χρησιμοποίησα μια ασημένια/ λαμπιρίζουσα ηλιοπροστασία αυτοκινήτου που είχαμε και κόλλησα διάφορα σούπερ παιδάκια που είχα βρεί στο διαδύκτιο:


Απο πάνω έβαλα τα δωράκια των παιδιών και κάτι σοκοφρέτες που είχα περιτυλίξει θεματικα (ακολουθούν λεπτομέρειες, υπομονή!)Φυσικά τα παιχνίδια μας ήταν σύμφωνα με το θέμα του πάρτυ! 

Βάλε το έμβλημα στον σούπερ ήρωα 
Αυτό είναι όπως το παιχνίδι βάλε την ουρά στον γάιδαρο.  

Είχα εκτυπωμένο έναν ήρωα και διάφορα εμβλήματα. Το κάθε παιδί προσπαθούσε (με κλειστά τα μάτια) να τοποθετήσει το έμβλημα στην «καρδιά» του ήρωα. Το παιδάκι που το τοποθέτησε πιο κοντά στην καρδιά κέρδισε.

Τί θα χρειαστείτε γι αυτό το παιχνίδι:
- Έναν Σούπερ Ήρωα εκτυπωμένο σε Α3 διάσταση 
- Εκτυπωμένα εμβλήματα (όσα τα παιδιά και λίγα παραπάνω)
- Στυλό (για να γράφετε τα ονόματα του κάθε παιδιού από πίσω)
- Σελοτέιπ (για να κολλάνε τα εμβλήματα)
- Μια μάσκα ύπνου για να κλείνετε τα μάτια των παιδιών (ή κορδέλα αλλά η μάσκα ύπνου είναι πιο εύκολη στη χρήση). 
- Το δωράκι για τον νικητή. 

Τα παιδιά επί το έργον:
 


Μη κρατάς τον κρυπτονίτη
Τα παιδάκια κάθισαν σε έναν κύκλο στο πάτωμα και τους είπαμε πως η μεγάλη πράσινη μπάλα (ο κρυπτονίτης) έχει την ιδιότητα να απορροφάει τις δυνάμεις από τους σούπερ ήρωες και επομένως τα παιδιά δεν πρέπει να την κρατάνε πολλή ώρα. Όσο παίζει η μουσική έδιναν τον κρυπτονίτη στον διπλανό τους και όποιος είχε στα χέρια του τον κρυπτονίτη την ώρα που η μουσική σταμάταγε έβγαινε από τον κύκλο για να πάει να «φορτίσει» πάλι τις δυνάμεις του. Όλο αυτό επαναλαμβανόταν μέχρι που έμειναν 2 παιδάκια. Ο νικητής ήταν αυτός που στο τέλος του παιχνιδιού ΔΕΝ κράταγε τον κρυπτονίτη όταν σταμάτησε η μουσική.

Τί θα χρειαστείτε γι αυτό το παιχνίδι:

- Μια πράσινη μπάλα
- Μουσική
- Το δωράκι για τον νικητή.

Φέρε σε πέρας την αποστολή
Δίνουμε μπαλόνια σε όλα τα παιδιά. Καθώς η μουσική παίζει οι σούπερ ήρωες  προσπαθούν να κρατήσουν τα μπαλόνια στον αέρα. Όταν η μουσική σταματήσει ο κάθε παίκτης αρπάζει από ένα μπαλόνι. Σε μία σακουλίτσα  είναι γραμμένα τα ονόματα των παιδιών που παίζουν στο παιχνίδι. Τραβάμε ένα χαρτάκι και το παιδί που θα ακούσει το όνομά του σκάει το μπαλόνι του και πρέπει να φέρει σε πέρας την αποστολή που λέει το χαρτάκι μέσα στο μπαλόνι ώστε να κερδίσει ένα μικρό έπαθλο. Οι αποστολές θα είναι απλές και αστείες! 

Ενδεικτική λίστα πιθανών αποστολών:

- Χτύπα 5 φορές παλαμάκια με τα χέρια πίσω από την πλάτη σου
- Προσπάθησε να ακουμπήσεις τη μύτη σου με τη γλώσσα σου
- Κάνε την μαϊμού
- Τραγούδησε με αστεία φωνή όποιο τραγούδι θές
- Γέλασε όπως ο κακός στα καρτούν
- Κάνε 3 στροφές και πήδα όσο πιο ψηλά μπορείς
- Τρίψε το στομάχι σου και παράλληλα κάνε κουτσό
- Κάνε τη γάτα
- Κάνε τον βάτραχο
- Στάσου στο ένα πόδι σου για 5 δευτερόλεπτα
- Κάνε την αγελάδα
- Πες από τι υλικά έφτιαξαν το σπίτι τους τα 3 γουρουνάκια
- Πες 4 χρώματα
- Πες 4 φρούτα 
- Μέτρα μέχρι το 5
- Προσπάθησε να γλύψεις τον αγκώνα σου
- Κάνε πως οδηγείς
- Κάνε πως ιππεύεις ενα άλογο
- Κάνε πως νυστάζεις
- Κάνε πως λούζεσαι
- Σήκωσε το πόδι σου όσο πιο ψηλά μπορείς
- Στάσου στις μύτες των ποδιών σου για 5 δευτερόλεπτα
 
Τι θα χρειαστείτε γι αυτό το παιχνίδι:
- Μπαλόνια φουσκωμένα (όσα τα παιδιά και λίγα παραπάνω) που μέσα (πριν τα φουσκώσουμε) έχουμε βάλει ένα χαρτάκι που περιγράφει μια αποστολή.  
- Κουτάκι με χαρτάκια που θα έχουν τα ονόματα των παιδιών
- Μουσική
- Το δωράκι για τον νικητή.

 
Προσοχή μη βρεις τον κρυπτονίτη!
Αγόρασα μικρές πράσινες πετρούλες (απο αυτές τις διακοσμητικές) και μια άσπρη (οποιοδήποτε χρώμα θα κάνει απλά να είναι διαφορετική από την πράσινη) και τις έβαλα μέσα σε μπαλόνια μαζί με κάτι ακόμα π.χ. μια τσίχλα, μια καραμέλα κτλ. (ναι, είναι λίγο ταλαιπωρία αυτό αλλα αξίζει). 

Είπαμε στα παιδιά πως η πράσινη πέτρα είναι κρυπτονίτης και πως όλα τα μπαλόνια ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ έχουν από μια πράσινη πετρούλα/ κρυπτονίτη μέσα. Το κάθε παιδί ερχόταν με την σειρά του, διάλεγε από ένα μπαλόνι.  Όταν όλα τα παιδιά διάλεξαν το μπαλόνι τους, τα σκάσαμε για να δούμε τι είχαν μέσα. 

Αυτός που βρήκε το μπαλόνι που δεν είχε την πράσινη πετρούλα/ κρυπτονίτη μέσα κέρδισε το παιχνίδι.  Τα άλλα παιδιά απλά πήραν το μικρό δωράκι που ήταν δίπλα στην πράσινη πετρούλα τους.

Τί θα χρειαστείτε γι αυτό το παιχνίδι:

- Μπαλόνια φουσκωμένα (όσα τα παιδιά και λίγα παραπάνω) που μέσα (πριν τα φουσκώσουμε) έχουμε βάλει τη πετρούλα και κάτι ακόμα. Εννοείτε πως εμείς οι μεγάλοι ξέρουμε πιο μπαλόνι έχει την μη-πράσινη πετρούλα μέσα (αλλα δεν το λένε, σσσσσ)!
- Μουσική
- Το δωράκι για τον νικητή.
 
Έξτρα τίπ:
Άν έχετε λίγα παιδάκια (και άρα χρειάζεστε λίγα μπαλόνια), μια ωραία ιδέα είναι να τα δέσετε με σπάγκο όπως στην παρακάτω φωτογραφία και να σκάει το κάθε παιδάκι το μπαλόνι του! 


Ο ΤΖΟΚΕΡ έκλεψε την τούρτα των γενεθλίων!!!
Σε αυτό το τελευταίο (για την λίστα μου τουλάχιστον) παιχνίδι βασίστηκε και όλο το πάρτυ (δείτε την πρόσκληση!!!).

Το πλάνο ήταν το εξής: Πήγα και καλά να φέρω την τούρτα και (φυσικά) ΔΕΝ τη βρήκα στο ψυγείο. Αντίθετα, βρήκα ένα σημείωμα από τον Joker που έλεγε:


(1)

Η τούρτα λείπει! Την έχω κλεμμένη! Άμα θες να την βρεις άκου τι σε περιμένει: Ακολούθα τα στοιχεία – θα σε οδηγήσουν σε άλλα. Το πρώτο στοιχείο είναι κάτω από την σκάλα.


(2)

Είναι ένα στοιχείο που θέλεις, ένα στοιχείο που περιμένεις, οπότε κοίτα εκεί από όπου ολοκάθαρος βγαίνεις

Λύση: στη μπανιέρα


(3)

Όσο πιο γρήγορα μπορείς και χωρίς αργοπορία πήγαινε κοίτα εκεί που φυλάτε τα βιβλία

Λύση: στην βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο


(4)

Όσο περνά η ώρα η αγωνία μεγαλώνει… το επόμενο στοιχείο θα το βρείτε στο σαλόνι!


(5)

Το θέμα είναι σοβαρό – δεν είναι αστείο! Πηγαίνετε όλοι εκεί που φυλάτε το φαγητό σας κρύο.


Λύση: στο ψυγείο


(6)

Τελικά τα πήγατε καλά – θα μου φύγουν τα μυαλά! Δεν θα τα παρατήσω όμως τόσο απλά: δεν θα με νικήσετε το γρίφο αν δεν λύσετε!

«Η τούρτα είναι αφημένη εκεί που άλλος μπαίνει και άλλος βγαίνει»

Λύση: Στην (εξωτερική) είσοδο του σπιτιού.  Ε, μετά βρήκαμε την τούρτα και ακολουθήσαμε την συνηθισμένη διαδικασία (τραγουδάκια, κεράκια κτλ). 

Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν μιλάμε! 


Και μια και πλέον τις βρήκαμε τις τούρτες (χαχα) ώρα να σας τις δείξω!

 
Όπως βλέπετε είναι απλές τούρτες που με smarties έχουμε κάνει το εμβλημα/ αρχικό των παιδιών!!! 

Οι μικρές ενθουσιάστηκαν! 


Και συνεχίζουμε...


Λοιπόν δεν θα πιστέψετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μόνοι σας ενα παιχνίδι μνήμης! 
 
Τί θα χρειαστείτε:
 
- Κουτάκια
- Αυτοκόλλητα χαρτιά Α4 
(πάνω στα οποία θα εκτυπώσετε τις ετικέτες, τις οδηγίες και το παιχνίδι μνήμης) 
- Χαρτόνια

Διαδικασία:
 
Αρχικά εκτυπώνουμε στο αυτοκόλλητο χαρτί Α4 τις ετικέτες, τις κόβουμε και τις κολλάμε πάνω στο κάθε κουτάκι:

 
Στη συνέχεια εκτυπώνουμε στο αυτοκόλλητο χαρτί Α4 τις οδηγίες του παιχνιδιού, τις κόβουμε και τις κολλαμε στο πίσω μέρος του καπακιού (ώστε να τις βλέπουν αμέσως):

Εκτυπώνουμε στο αυτοκόλλητο χαρτί Α4 το παιχνίδι μνήμης 2 φορές:  

και το κολλάμε πάνω στο χαρτόνι (για να είναι σκληρό και να μή χαλάει). Εννοείται ίδιο χρώμα χαρτόνι χρησιμοποιούμε και για τις 2 σελίδες:

 
Τέλος, το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο κουτί! Έτοιμο και το δωράκι μας!!!

 
Τέλος, το ευχαριστήριο γλυκάκι μας ήταν πολύ απλό αλλά ιδιάιτερο!


Πήρα σοκοφρέτες, εκτύπωσα τα ευχαριστήρια, σύραψα τα πλαινά και τα "έκλεισα" με σελοτέιπ! 

Λεπτομέρεια: 
Τσεκάρετε τα Nutrition Facts, τις ποσότητες ανα μερίδα και τα συστατικά! 


Αυτά απο εμένα όσον αφορά στις προετοιμασίες του πάρτι! 

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στο Super Hero board μου στο Pinterest!

Ελπίζω να σας άρεσε το πάρτυ μας! 

Φιλιά Πολλά
Μαμά Δέσποινα

3 σχόλια:

 1. Μπράβο σου! Πολύ όμορφα όλα!!! Και η ιδέα πολύ πρωτότυπη για θέμα πάρτι και η υλοποίησή της και τα παιχνίδια που παίξατε. Μπράβο!
  Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Να τα εκατοστήσουν με υγεία!

  Ασπασία
  www.mylovablebaby.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολυ πρωτοτυπο το παρτυ σου ξεφευγει απο τα συνηθισμενα, μου αρεσει που σκεφτηκες τα παιχνιδια για να ψυχαγωγήσεις τα μικρουλια. Ηθελα να ρωτησω πού βρήκες τα κουτάκια για τα παιχνιδια μνήμης; keep blogging maria by beauty harmony blog

  ΑπάντησηΔιαγραφή