Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παιχνίδι ανταλαγής δώρων

Κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τρώμε στο σπίτι μας οικογενειακώς (και όχι μόνο). Αυτή την παράδοση την "κληρονομησα" απο τη γιαγιά μου τη Δέσποινα και τον παππού μου τον Γιώργο (που όπως καταλαβάινετε έχουν τα ίδια ονόματα με εμένα και τον Γιώργο μου) μια και όταν ήμουν παιδί αλλα και μέχρι πρίν παντρευτώ περίπου τρώγαμε στο σπίτι τους την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Γενικά είμαι πολύ περήφανη γι αυτό.

Anyway. 

Όποιος με ξέρει, γνωρίζει καλά πως είμαι - θα το παραδεχτώ - υπερκαταναλωτική (όλο τον χρόνο αλλα ειδικά τα Χριστούγεννα). Συνεπώς κάθε χρόνο έπαιρνα δώρα στον κάθε έναν καλεσμένο μου και μάλιστα δώρα κανονικά (όχι συμβολικά και έτσι).

Δυστυχώς όμως φέτος δέν μπορώ να ανταποκριθώ όπως παλαιότερα (όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε). 

Αυτό όμως δέν μου ήταν εύκολο να το χωνέψω... Επομένως έψαξα στο internet και βρήκα διάφορες προτάσεις για gift exchanging.

Ξεχώρισα την παρακάτω (την οποία και θα υιοθετήσουμε φέτος - το αποφάσισα):

Σκοπός παιχνιδιού:  
Η ανταλαγή ή/και το "κλέψιμο" δώρων με σκοπό να  πετύχουμε το δώρο που μας αρέσει.

Τί χρειάζεται:
Κάθε άτομο που παρεβρίσκεται στην γιορτή να φέρει ένα τυλιγμένο (για να μήν φάινεται το περιεχόμενο) δώρο προκαθορισμένης αξίας (την οποία αποφασίζει ο οικοδεσπότης ή ακόμα και όλοι μαζί).

Πώς παίζεται:
Ο κάθε καλεσμένος φέρνει το δώρο του το οποίο και τοποθετούμε μαζί με όλα τα δώρα σε ένα κοινό σημείο (κάτω απο το δέντρο/ σε μιά γωνία - όπου μας βολεύει τέλος πάντων).

Πρίν απο την εκδήλωση ο οικοδεσπότης φτιάχνει χαρτάκια με αριθμούς  (εννοείται ίσους  με τον αριθμό των καλεσμένων) και τα βάζει μέσα σε ένα κουτάκι/ βαθυ μπολ/ φοντανιέρα ή κάτι συναφές τέλος πάντων.

Ο κάθε καλεσμένος τραβάει απο εναν αριθμό.

Αυτός που τράβηξε το 1 διαλέγει ένα δώρο και το ξετυλίγει ώστε όλοι να δούν τι διάλεξε. 

Αυτός με το νούμερο 2 μπορεί είτε να διαλέξει ένα άλλο δώρο (που θα το ξετυλίξει ωστε  να βλέπουν οι άλλοι τι διάλεξε) ή - και εδώ είναι το καλό- να "κλέψει" το δώρο του νούμερο 1!!!

Το ίδιο και αυτός με το νούμερο 3 (ή πάιρνει καινούργιο ή "κλέβει" τα δώρα  απο τον 1 ή τον 2) και πάει λέγοντας μέχρι να διαλέξουν όλοι με την σειρά τους δώρα!

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιου του κλέψουν το δώρο του, αυτός ξαναδιαλέγει  ή/και ξανα-ανοίγει -δηλαδή μπορεί να πάρει και δώρο κλειστό αλλα καί να κλέψει- αλλά βέβαια δέν μπορεί να διαλέξει το δώρο που μόλις του έκλεψαν.

Κανόνες:
1) Κανείς δεν λέει στον άλλο τί δώρο έφερε.

2) Τα δώρα είναι ίσης ή παρόμοιας προκαθορισμένης αξίας (π.χ. 20 ευρώ) και είναι unisex (αλλίως κάποιος άντρας μπορεί να καταλήξει με κραγιόν ή καποια γυνάικα με after shave).

3) Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι όλοι να έχουν διαλέξει δώρο και τελειώνει όταν όλα τα δώρα έχουν ανοιχτεί.

4) Το κάθε δώρο μπορεί να "κλαπεί" μέχρι 3 φορές (μή το χέσουμε κιόλας). Απο αυτό το σημείο και έπειτα παραμένει στην κατοχή του τελευταίου (δηλαδή του τρίτου) ιδιοκτήτη του.

5) Μετά απο αυτόν που έχει τον τελευταίο αριθμό, αυτός με το νούμερο 1 (μιά και ο καημενούλης δέν είχε την ευκαιρία να "κλέψει" το δώρο της προτίμησής του) αποφασίζει αν θέλει να "κλέψει" το δώρο κάποιου άλλου. Τα μόνα δώρα που ΔΕΝ μπορεί να "κλέψει" είναι αυτά που έχουν ήδη "κλαπεί" 3 φορές.  

6) Αν δεν "κλέψει" το παιχνίδι τελειώνει. Αλλα αν "κλέψει" τοτε ο γύρος αρχίζει πάλι(!) και τελειώνει μόνο αν κάποιος πάρει (οικοιοθελώς ή μή) το δώρο του 1!!!


Τρελό γέλιο μου ακούγεται! Αφήστε που κανένας δεν ξέρει τι δώρο θα  πάρει μέχρι το τέλος!!!

Της ##@@%*& (μετα συγχωρήσεως) θα γίνει!

Α, και εννοείται πως για τα παιδιά θα πρέπει να έχουμε και backup plan (δηλαδή extra δώρα για να μήν μας πρήζουν αν δέν πάρουν αυτό που θέλουν). Κάθε μάνα που σέβεται τον εαυτό της το γνωρίζει αυτό!

Φιλιά
Δέσποινα


1 σχόλιο: