Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

"Elf on the shelf" - Η Καινούργια Χριστουγεννιάτικη Παράδοση

Τι θα γινόταν αν ένα απο τα ξωτικά του Αη Βασίλη ερχόταν να σας επισκεφτεί?

Να σας πω εγώ:

Θα ερχόταν κάποια στιγμή στην αρχή της εορταστικής περιόδου.

Η μόνη του δουλεία θα ήταν να βλέπει αν τα μικρά παιδάκια είναι καλά ή κακά και να δίνει την αναφορά της ημέρας στον Αη Βασίλη κάθε βράδυ... Το επόμενο πρωί, όταν τα παιδιά θα ξυπνούσαν θα ανακάλυπταν πως το ξωτικό τους είχε γυρίσει από τον Βόρειο Πόλο και τώρα καθόταν σε μία διαφορετική θέση στο σπίτι!!! Άραγε ποιό παιδί θα το έβρισκε πρώτο?

Τέλος, θα έφευγε παρέα με τον Αη Βασίλη την Πρωτοχρονιά... μέχρι τον επόμενο χρόνο!

Ιδανικό για να απαντήσετε την απορία των παιδιών σας: "μαμά πώς ξέρει ο Αη Βασίλης αν ήμουν καλό η κακό παιδί"?

Αφήστε που με μία και μόνο ευγενική υπενθύμιση "το ξωτικό σε βλέπει" τα παιδιά θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό (με το αζημίωτο βέβαια - βλέπε δώρο από τον Αη Βασίλη)!!!

Αν μπορείτε να το φανταστείτε, μπορείτε να το κάνετε! Στο εξωτερικό μάλιστα αυτή η παράδοση αποτελεί τρελό trend ανάμεσα σε νέους γονείς!!!

Πώς?

Έτσι:

1) Αγοράστε το δικό σας ξωτικό.  
- Μια και θα εμφανίζεται στα πιο απίθανα μέρη το πρωί (π.χ. να κρέμεται από το φωτιστικό κτλ) καλό θα είναι να έχει μία ευελιξία στα πόδια και χέρια του.  

- Επίσης καλό είναι να μη σπάει (φανταστείτε τον πανικό των μικρών - άσε τη τρελή γκρίνια)

- Τέλος, δεν πρέπει να είναι φοβιστική φυσιογνωμία. Μη φρικάρουν τα μικρά στα καλά καθούμενα!!!

2)  Αποφασίστε πότε θα έρθει στο σπίτι σας
Την 1η Δεκεμβρίου? Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου? Όταν στολίζετε το έλατο? Όποτε σας βολεύει εσάς αποφασίστε το και προετοιμαστείτε για χαρά!!!

3) Αποφασίστε πώς θα εμφανιστεί και πού
Θα εμφανιστεί στο πλατύσκαλο της πόρτας σας? Μέσα στην καμινάδα? Κάτω από το Έλατο? Εσείς αποφασίζετε!!!

Αυτοσχεδιάστε!!!

Το μόνο να έχετε στο νου σας είναι πως τα μαγικά ξωτικά δεν κάνει να τα ακουμπάμε (γιατί αλλιώς χάνουν τις μαγικές τους δυνάμεις και επίσης γιατί αλλιώς τα παιδιά θα τα ακουμπούσαν συνεχώς). Άρα εκεί που θα εμφανιστούν εκεί θα παραμείνουν για την πρώτη νύχτα τους στο σπίτι μας.

4) Φτιάξτε ένα γράμμα που θα ανακοινώνετε τον ρόλο του!
Έπεται μία ανάρτηση ειδικά αφιερωμένη σε αυτό το κομμάτι, αλλά εν συντομία το γράμμα θα μας συστήνει το ξωτικό και θα επεξηγεί τον ρόλο του.

5) Τέλος προετοιμάστε το για το ταξίδι της επιστροφής
Μια και ο Αη Βασίλης θα είναι βιαστικός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φροντίστε να έχετε τοποθετήσει το ξωτικό σας στο τζάκι σας (ή αν δεν έχετε τζάκι σε ένα άλλο προεπιλεγμένο από εσάς σημείο που και καλά θα το έχει υποδείξει ο Αη Βασίλης) ώστε να μη το ψάχνει από δώ κι απο κεί!!!

Έυκολο ετσι?

Εμείς την αρχίσαμε την παράδοση ήδη!!! Δείτε και μόνοι σας:Να σας συστήσω το δικό μας ξωτικό άρτι αφιχθέν απο τον Βόρειο Πόλο:
το όνομα του είναι  ΜΑΡΑΝΤ ΤΖΟΙ


Ομορφος ε???

Ξαφνικά τον είδαμε πάνω στο τζάκι μας!!!!

Μαζί είχε και ένα γράμμα απο τον Αη Βασίλη! (εδώ δέν φαίνεται)

Η Μαριάννα τον είδε πρώτη!!!

Να και ένα πιο κοντινό πλάνο!

Καλά χαμός! Η Μαριαννούλα χάρηκε πολύ! Η Αντριάνα είναι 8 μηνών οπότε αδιαφόρησε πλήρως (αναμενόμενο οπότε δέν πτοούμαι)!!!

Αμέσως σκέφτηκε (της μάνας της παιδί) πως τώρα που το ξωτικό θα πηγαίνει κάθε βράδυ στον Βόρειο Πόλο και θα βλέπει τον Αη Βασίλη έχει τα "μέσα" που λένε και έτσι η πρώτη της δουλειά ήταν να γράψει γράμμα στον Άγιο ωστε να τον ενημερώσει ώς προς το δώρο της προτίμισής της!!!

Μα καλά μαμά δεν βλέπεις πως γράφω γράμμα τώρα???

Μιά χαρά μας άρχισε η παράδοση νομίζω!!! Και στα δικά σας!!!

Φιλιά
Μαμά Δέσποινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου