Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να φτιάξετε σαπούνια μόνοι σας σε 5 λεπτά + ιδέα παρουσίασης δώρου!!!

Πρίν απο λίγες μέρες βρήκα αυτή την ανάρτηση σε ένα πολύ ωραίο blog το koumpaki και ενθουσιάστηκα! Ήταν άραγε τόσο εύκολο να φτιάξω σαπούνι μόνη μου όσο έλεγε? Δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία: ήταν και παρα ήταν!!!
 
Τί θα χρειαστείτε:
 
 
Tips:
 
1) Αντί για παγοθήκη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύος που θα σας βοηθήσει να δώσετε σχήμα στα σαπούνια σας - άλλοι τα τοποθετούν σε παραλληλόγραμμο ταψί και τα κόβουν με μαχάιρι (σαν τις πλάκες απο σαπούνι των σούπερ μάρκετ). Η επιλογή είναι δική σας - εγώ σκέφτηκα τώρα που είναι γιορτές να χρησιμοποιήσω φορμακια με σχήμα έλατο, Άγιος Βασίλης κτλ.
 
2) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό έχετε στο σπίτι σας ή σας αρέσει τέλος πάντων! Οι συνδυασμοί είναι άπειροι! Ενδεικτικά εγώ σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω στο μέλλον λεμόνι ή/ και πορτοκάλι (ξύσμα), κανέλλα και βανίλια.
 
Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα:
 
 
Τρόπος παρασκευής:
 
 
Βήμα Πρώτο:
 
Κόβουμε το σαπούνι γλυκερίνης σε κυβάκια (με ψαλίδι το έκοψα εγώ) και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπώλ.
 
Επίσης, με το δάχτυλό μας αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την παγοθήκη μας (για να μή κολλάει το σαπούνι και να βγάινει εύκολα).
 
Βήμα Δεύτερο:
 
Βάζουμε το μπώλ στον φούρνο μικροκυμάτων και κάθε 20 δευτερόλεπτα το σταμάτάμε και το ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λιώσει το σαπούνι μας.
 
Tips:
 
1) Προσοχή να μή βράσει το σαπούνι μας!
 
2) Σκέφτομαι πως ενναλακτικά θα μπορούσαμε να λιώσουμε το σαπούνι γλυκερίνης σε μπέν μαρί   - δεν ξέρω άν γίνεται η όχι αλλα απο την εμπειρία μου νομίζω πως θα είναι ευκολότερο να ανακατεύουμε το σαπούνι μας βλέποντας σε ποιό στάδιο είναι κατευθείαν - την άλλη φορα θα το προσπαθήσω έτσι και θα σας πώ...
 
Βήμα τρίτο:
 
Όταν λιώσει το σαπούνι μας προσθέτουμε λίγο λίγο το υλικό της αρεσκείας μας μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή δοσολογία για μας, και ανακατέύουμε καλά έως ότου το μίγμα μας ομογενοποιηθεί.
 
Θα φαίνεται κάπως έτσι:
 
 
Βήμα Τέταρτο:
 
Τοποθετούμε με την βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού το μίγμα μας στην παγοθήκη.
 
Tip:
 
Κάνουμε γρήγορα γιατί το σαπούνι μας θα κρυώσει πολύ γρήγορα και δεν θα είναι πιά εύπλαστο!
 
Βήμα Πέμπτο:
 
Με το χέρι μας (σας είπα πως κρυώνει γρήγορα) τελειοποιούμε το σχήμα του σαπουνιού μας:
 
 
Βήμα Έκτο:
 
Το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον 2-3 ώρες.
 
Ξεφορμάρουμε και έτοιμα!!!
 
 
 
Μιλάμε μοσχοβολάγανε!!!
 
Και τώρα η ιδέα παρουσίασης:
 
Εκτύπωσα σε χαρτόνι κάτι πολύ ωραία σπιτάκια που τα βρήκα ΔΩΡΕΑΝ εδώ και αφού τα συναρμολλόγησα ακολουθώντας τις οδηγίες, έβαλα μέσα σε κάθε σπιτάκι απο ένα σαπουνάκι μέσα σε κόκκινο σελοφαν και έκλεισα με έναν ωραίο φιόγκο (έκανα μια τρύπα με το διατρητικό και πέρασα την κορδέλα).
 
Το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο:
 
 
Φιλιά
Μαμά Δέσποινα

19 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφα, μπραβο! Μηπως μπορεις να μας δωσεις και το λινκ απο τα υπεροχα αυτα σπιτακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ! Το link για τα σπιτάκια σας το δίνω πάνω (εκεί που λέει "εδώ") - αλλα για να στο κάνω ακόμα πιο εύκολο είναι αυτό: http://pinterest.com/pin/212443307394176916

    Στο πάνω μέρος του pin έχει το blog απο το οποίο το βρήκα - κάνε κλίκ και θα σε πάει αμέσως!!! Ότι χρειαστείς πές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ομορφο δωρακι γινεται. Να σε ρωτησω σαπουνι γλυκερινης απο που πηρες;
    Καλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το Super Market (εγώ πήγα Σκλαβενίτη)- Τα 6 σαπούνια είχαν 3 ευρώ!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ! Με ολο το θαρρος Δεσποινα μου καθε φορα που αφηνω σχολιο με ρωταει αν ειμαι ρομποτ και βαζω κωδικο. Καλυτερα να το βγαλεις. Αν και εγω σου αφηνω μηνυμα να ξερεις οτι αποτρεπει πολλους. Καλη πρωτοχρονια!

      Διαγραφή
  4. Τέλειο!! Θα το κάνω σίγουρα αν και δεν προλαβαίνω για τα Χριστούγεννα δεν πειράζει είναι για όλο το χρόνο! Θα το κάνω pin για να το βρίσκω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω φιλη μου προσςπαθησα να λυωσω το εν λογω σαπουνι γλυκερινης,αφου το ετριψα στον τριφτη για ευκολια, και δεν ελιωνε με τιποτε σε μπαιν μαρι,ουτε στον φουρνο τον συμβατικο.ηταν στερεο και οχι υγρο...εχω αγορασει σαπουνι βασης και δουλευεται τελεια,αλλα για λογους οικονομιας προσπαθησα να λυωσω ετοιμο σαπουνι γλυκερινης αλλα τιποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τι κρίμα που ταλαιπωρήθηκες φίλη μου - περιέργο μου φαίνεται αλλα αυτό που μου αρέσει σε σενα είναι πως μας έδωσες εναλλακτική να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι βάσης!!! Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
    2. Εγώ απλά ήθελα να ρωτήσω την Angelina Angel τα σαπούνια βάσης η αλλιώς βάση γλυκερινηΣ που είναι εύκολο να τα βρουμε; και μετά από ποσο καιρό με αυτό το συστατικό θα μπορούμε να τα χρησιμοποιησουμε; ευχαριστώ εκ των προτερων..

      Διαγραφή
  6. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και συγνώμη που έκανα τόσο καιρό να σου απαντήσω :-( Δεν ξερω αν μπορούμε να τα χρωματίσουμε η όχι αλλα μου φάινεται πολύ καλή η ιδέα σου!!! Αν το καταφέρεις πές μας!!!

      Διαγραφή
  7. Πήρα και εγώ από το Σκλαβενίτη τα με τα τρία ευρώ και προσπάθησα να τα λιώσω τόσο σε μπεν μαρί όσο και σε φούρνο μικροκυμάτων αλλά δεν.......
    Τελικά κοιτώντας τα συστατικά είδα ότι δεν είναι σαπούνι γλυκερίνης αλλά Μασσαλίας με 30% σαπούνι και άλλα άγνωστα συστατικά.Γιαυτό έχει και 3ευρώ.χαχα
    Το λέω να μην την πατήσουν και άλλοι.
    Από όσα έχω διαβάσει αλλού η γλυκερίνη λιώνει και γίνεται υγρή στους
    60-65 βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελοιο μου φαίνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. άρα ουσιαστικά η όλη υπόθεση είναι στο να βρεις φορμάκια που κοστίζουν...:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άρα ουσιαστικά η όλη υπόθεση είναι στο να βρεις φορμάκια που κοστίζουν...:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΕΛΕΙΟ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ
    ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε ευχαριστω πολυ!! υπεροχη ιδεα...τυπωσα ιδη και τα σπιτακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορω να χρησιμοποιησω και αρωματικο λαδακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή