Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ!

Καλό μήνα φίλοι μου! Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά και εύχομαι να έχουμε όλοι χαρούμενα Χριστούγεννα!
 
Στην οικογένεια μας οι Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες αρχίζουν με τον ερχομό του Δεκέμβρη!
 
Μαζί με τις αναμνήσεις μας θα μοιραστώ μαζί σας και τις οικογενειακές μας παραδόσεις για τα Χριστούγεννα!!!
 
Η πρώτη και καλύτερη οικογενειακή μας παράδοση αφορά στον στολισμό του δέντρου μας: μαζευόμαστε οικογενειακώς (δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει απαρτία, όποιος μπορεί έρχεται), βάζουμε χριστουγεννιάτικες μελωδιές και στολίζουμε το δέντρο με κουβεντούλα, γέλια και ωραία παρεούλα. Έτσι, η σχετικά βαρετή διαδικασία του να στήσεις (γιατι έχουμε ψεύτικο) και να διακοσμήσεις το Έλατο γίνεται αβίαστα μια και όταν έχεις παρέα περνά γρήγορα και όμορφα η ώρα. Επίσης, αυτό είναι μια καλή αφορμή να μαζευτούμε όλοι μαζί! Τον στολισμό του δέντρου μας τον κάνουμε πάντα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου (γιατι καθημερινή να γίνει όλο αυτό δεν παίζει).
 
Παρακάτω σας δίνω μία γεύση απο τις φετινές όμορφες στιγμές μας:
 
 
Μια άλλη οικογενειακή παράδοση που μας βάζει για τα καλά στο κλιμα των γιορτών είναι η παρακάτω:



Επίσης, κάθε χρόνο αγοράζουμε στις μικρές μας και απο ένα στολίδι (με την προοπτική όταν μεγαλώσουν και έχουν το δικό τους σπίτι με το καλό να έχουν και απο ένα αναμνηστικό στολίδι απο όλα τα περασμένα τους Χριστούγεννα). Φέτος πήραμε απο ένα πουλάκι:
 

Και φυσικά εννοείται πως κάθε χρόνο όλα αυτά τα ετήσια στολίδια των παιδιών μαζί με όλα τα υπόλοιπα "ιδιάιτερα" και πολυαγαπημένα στολίδια μας έχουν περίοπτη θέση στο δέντρο μας!!! Τώρα που το σκέφτομαι αυτή είναι μία ακόμα οικογενειακή μας Χριστουγεννιάτικη παράδοση: Ένα 'Ελατο γεμάτο αναμνήσεις!!!
Λεπτομέρειες για τα ιδιαίτερα στολίδια για εμάς θα βρείτε εδώ.

Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο: την άφιξη του Μαγικού μας ξωτικού κατευθείαν απο τον Βόρειο Πόλο!!! Για το μαγικό μας ξωτικό και για το πώς θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και εσείς την δική σας παράδοση διαβάστε εδω και εδώ.

Αυτές ήταν οι αναμνήσεις και οι παραδόσεις μας για αυτό το Σαββατοκύριακο - έπονται και άλλες βέβαια!!!

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας δείξω:

α) Το δέντρο μας:



β) Τις υπόλοιπες διακοσμήσεις:


γ) Μια πανοραμική εικόνα:


Και του χρόνου φίλοι μου!!!

Φιλιά
Μαμά Δέσποινα

3 σχόλια: